Oppussing Vestli

I januar 2001 ble denne leiligheten i Ragnhild Schibbyesvei 29 på Vestli i Oslo kjøpt.

Her får du se hva man får til med litt arbeidslyst, noen måneder frivillig ute av arbeidslivet og ikke minst en nevenyttig kar ;-)Litt over en million kroner ble betalt for en 80 kvm. stor terrasseleilighet som var et totalt oppussingsobjekt.Alt ble revet ut. Det hadde garantert ikke vært vasket bak badekaret siden det ble satt inn.

Flisene satt godt og det kom nok noen gloser forbeholdt de over 18 år mens de ble slått av veggen.På veggene satte vi opp ferdigmalte plater. Taket ble malt.

Ny innredning ble montert og nytt dolokk ble innkjøpt som matchet til den nye innredningen.

 Profilerte taklister og nytt dusjkabinett gjorde at badet ble både lyst og innbydende.Eller hva synes du?Kjøkkenet var ikke stort bedre. De lekre flisene over oppvaskbenken satt akkurat like godt som de på badet.Absolutt alt ble fjernet også på kjøkkenet. Lurte nok på et par ganger på om vi hadde kjøpt katta i sekken.Heldigvis hadde jeg et av mine friår i denne perioden og det ble lange dager i den nye leiligheten. 

Og det ble noen turer på Grønmo med gamle tepper, kjøkkeninnredning,
baderomsinnredning, garderobeskap, gamle dører og listverk.

Ikke akkurat innbydende dette kjøkkenet.

På høyre side her var det skap. Et par av dem med tilgang fra kjøkkenet og et par av dem med tilgang fra soverommet.Skapene ble revet, og den nevenyttige mannen i huset fikk bruk for sine evner med sag og hammer.  

Ny vegg ble satt opp i en fei, plater ble satt på. Deretter sparkel, tapet og maling.Nytt kjøkken ble innkjøpt på IKEA. Valget falt på takhøye overskap.Plass til ventilator med kullfilter over komfyren. 
Det ble lagt opp strøm til lys mellom over- og underskap.
Ny oppvaskkum og ny taklampe.Ny komfyr, nytt kombiskap og ny oppvaskmaskin sammen med fliser
mellom over- og underskap gjorde at sluttresultatet ble dette.

Fint eller?Soverommet var i utgangspunktet akkurat like trist som resten av leiligheten.

Et forferdelig møkkete grønt vegg til vegg teppe ble revet av.Parkett ble innkjøpt og lagt. Vegger ble tapetsert og malt. Profilerte taklister opphengt. Og nye gardiner.Et par proffe interiørkonsulenter stylet leiligheten før visning.

De flyttet senga hit, satte opp liftgardiner og redde opp senga på en måte vi ikke trodde var mulig.

Ikke så aller værst?Stua hadde et ekstremt møkkete og loddent vegg til vegg teppe.

Det var en lodden strie på veggene som nok hadde sett sine beste dager.Taket ble vasket og malt med 2 strøk hvitmaling.

Strien på veggene ble grunnet og deretter malt med 2 strøk i fargen lys oker.Profilerte taklister ble opphengt. Og jeg kan love at det å henge opp taklister i murvegg ikke akkurat er en drømmejobb.Den gamle sofa hadde blitt blass i fargene etter å ha tjenestegjort både på Kampen og på Ammerud.

Selv mine møysommelige lagte og innrammede puslespill på veggene måtte fjernes før visning.Men interiørdamene hadde en annen oppfatning. Gardinene ble byttet ut, stolene og sofaen likeså. Og, vips.....Stuen var delt i 2 av denne skilleveggen, som var det eneste som ikke ble revet ut av den opprinnelige leiligheten.Parkett ble lagt på gulvet i hele leiligheten. Nye innerdører ble satt inn.

Og med nyinnkjøpte bonderomantiske spisestumøbler ble dette stedet hvor de fleste måltider ble inntatt.Og fra kjøkkenet ble spisestuen og stuen seende sånn ut ved visning.Leiligheten hadde er stor og romslig terrasse med sol hele ettermiddagen og kvelden.

Og meg bekjent, var dette den eneste leiligheten i hele blokka med gress i balkongkassa.Fra terrassen hadde vi denne utsikten utover Groruddalen i retning Oslo sentrum.Inngangspartiet, hvor man måtte gå en trapp ned til leiligheten.Og sånn så blokka ut fra siden hvor terrassen var.Litt av flyttelasset. Og Tigergutt gjør seg kjent i den nye leiligheten.Under en flytteprosess oppdager man hvor mye man har.Det var forresten en god følelse å pakke ut alle sine eiendeler i en totalrenovert leilighet.

For å flytte til gården jeg nå bor på ble leiligheten solgt i september 2003 med en pen skattefri fortjeneste.


Til toppen