Oppussing av nordkammerset/gang vår/sommer 2013


Det var en gang et kaldt og trekkfullt soverom. Bak døren var det et kott som så slik ut:

Og gangen utenfor så slik ut.


Underveis i prosessen ble det seende slik ut:


Lite Glava i gamle dager. Stubbloftsleira fungerte i det minste godt som støyisolasjon.Uisolert og med et vindu med ettlags-glass var ikke dette stedet for oppbevaring av flytende drikke om vinteren.Bort med tapet, veggplater og 2 lag med panel.Vet ikke helt om det skal settes inn ny ovn. Luftekanalen skal bort. Og døra byttes.Hadde tenkt å beholde vinduet, men kryper nok til korset og bytter dette også.Fjernet alt av åpent elektrisk anlegg.Bort med veggen som delte gangen i to.Utallige plugger i veggene tyder på et intenst ønske om litt varmere hus om vinteren.Og slik så det ut bak pluggehullene og panelen. Ytterveggene var ikke isolert!Et liten lekkasje ved pipa skal vi få bukt med når taket legges om.
Kanskje burde vi stoppet her og bare malt panelen?Klart for å grave/bære ut tørket stubbloftsleire med støvmaske.Håpet er å få et luftig rom med takhøyde helt opp til mønet.

Bak panelene i de uisolerte veggene er det mer enn et svalepar som møysommelig har bygd seg rede gjennom årenes løp.
Ingen isolasjon i ytterveggene. Ikke rart det var kaldt og trekkfult.Tror det kan bli riktig så bra.Mere stubbloftsleire.....Lurer på om det hadde blitt grønt igjen med litt sol og vann.


Til toppen