Noen bilder fra første uke


Her er jeg bare 19 minutter gammel. Mamma har fått drypp gjennom hånden sin
og jeg har en liten "hatt" på hodet etter sugekoppen som jeg måtte dras ut med.Her er mine harde fakta. Lengden er ikke målt enda da legene først ville
sjekke om jeg var født med de samme "svake" hoftene som pappa.Nå er det jeg som har førsteretten på disse godsakene.Her er jeg 1 dag og 6 timer gammel og er klar for å reise hjem fra sykehuset.Her tester jeg den nye senga min for aller første gang. Det var ikkeno morsomt.
PS: Mamma vet jeg ikke skal sove med pute. Den ble lagt der kun for at bildet skulle tas.Her er jeg på timen 2 dager gammel og tar mitt aller første bad hjemme i Båstad.
Fint å få vasket bort litt blod fra mamma og det begynte å lukte litt surt av inntørket fostervann.Og etterpå var premien en varm og myk rosa morgenkåpe.Det tar på å bade. Og når pappa fyrer i vedovnen oppe i loftsstua så er det ikke så farlig med klær.Min 3. dag i denne underlige verden og endelig ute på min første trilletur. Deilig med litt sol i ansiktet.Og det er pappa som får æren av å være sjåfør på den første turen.Det tar på å være ute i frisk luft.Her har jeg fått på pysjen før jeg skal legge meg, 3 dager gammel.
Får en liten "kjøretur" i vippestolen min som har innebygget vibrasjon.Og sånn ser jeg ut når pappa zoomer litt i Photoshop. Litt skremmende med Blitz.Dag 4: I dag fikk jeg være med mamma og pappa på shopping. Vi var i Askim og fremkalte bilder til mormor og morfar.
Deretter dro vi til Morenen kjøpesenter hvor vi blant annet måtte kjøpe flere bleier.Vel hjemme fra shopping kom onkel Sigurd og onkel Stig fra Oslo.
Og det var et nytt ansikt i livet mitt som jeg måtte studere nøye.5. dag i denne underfundige verden.
I dag måtte jeg tilbake til Ahus og ta blodprøve på hælen min.
Dette er standard prosedyre for å avdekke om jeg er ett av 4-5 barn i Norge som hver år fødes med Føllings sykdom.
Dette er en stoffskiftesykdom som behandles med en diett.
I tillegg skulle de bruke blodet mitt for å sjekke om jeg er ett av 15-20 barn som fødes hver år med for lavt stoffskifte.
Hvis jeg har det så må jeg spise tabletter for å vokse opp på en normal måte.
Hører jeg ingenting fra Ahus på 10 dager så har jeg ingen av disse to sykdommene.Etter å ha blitt tappet for blod så måtte jeg opp på vekta.
Og jammen er det godt med næring i puppen til mamma.
Jeg var 4190 gram når jeg ble født. Dagen etter var jeg 3930 gram. Og i dag, 5 dager gammel, er jeg 4060 gram.
Da smilte jordmor og det fikk frem smilet hos mamma også.Litt ut på kvelden kom det hyggelig besøk fra Maren og Laila.
Da fikk jeg en flott bukse, en fargerik tunika og en deilig kosedress som jeg skal bruke i vogna mi til vinteren. Tusen takk!


I dag har mamma bursdag og jeg er 6 dager gammel.
Og for at mamma skulle være mest mulig uthvilt så sov jeg sammenhengende i 6 timer fra 01.30 til 07.30.

Dagen ble feiret med besøk av mormor og morfar fra Porsgrunn og mormors kusine fra Skjeberg.


Her ligger jeg i armene til mormor. Og jeg synes hun sa at jeg var det vakreste av alle de 7 barnebarna hun har.Fra den ene til den andre. Her er det Solveig som nyter øyeblikket med meg.Endelig er det bursdagsbarnet som får noen minutter med meg.Uff. Sånn ser jeg ut når jeg blir vekket for å bli tvunget på puppen igjen.Til slutt måtte også morfar stille opp på bilde sammen med mormor og meg.


Det siste som skjedde i min første leveuke var at navlen ramlet av.
Og godt var det for til og med jeg synes den råtne navlen reiv skikkelig i nesa.


Til toppen