Callela / Barcelona - høsten 2009

Vår første utenlandstur sammen går til Callela rett utenfor Barcelona i høstferien 2009.Vi skulle reise fra Torp i Sandefjord.
For å rekke dit før en tidlig avgang måtte vi opp 04.30 midt på svarte natta.
1 time senere tar jeg dette bildet før vi setter oss i bilen, vrir om nøkkelen og bilen er stein død.
Da er gode råd dyre. Vi ringer vår gode nabo Kåre, som vi visste var på fest kvelden før.
2 minutter senere kommer han kjørende over jordet med startkabler og vips så er vi på vei.
Hadde planlagt turen med Bastøfergen, men grunnet startproblemer må vi ta Drøbaktunnelen.
På tunnelens laveste punkt blinker det kraftig fra en fotoboks som senere skulle vise seg å koste oss 2.600 kroner.Middelhavet var behagelig varmt selv såpass sent på høsten.En lokal variant av svømmearten Butterfly.....3 dager tok vi den timeslang togturen til Barcelona for å bli bedre kjent i verdensmetropolen.
Og som gode turister ble en av dagene tilbrakt i denne turistmaskinen i og omkring byen.Et velkjent smil fra min kjære Kjersti.Lokal arkitektur 1.Lokal arkitektur 2.Sagrada Familia er en av Barcelonas største attraksjoner, og et landemerke i Spania forøvrig.
Den ble påstartet i 1883 og er forventet fredig bygget i 2026.Et fint profilbilde av nygravide Kjersti.El Corte Ingles, et vannvittig stort kjøpesenter, midt i hjertet av Barcelona på Placa de Catalunya.KFC, Kentucky Fried Chicken, er noe som burde vært et godt alternativ til McDonalds og Burger King i Oslo.Plaça de Catalunya er det naturlige midtpunktet i Barcelona. Ved denne store plassen møtes mange av byens viktigste gater. Den aller mest kjente av dem, La Rambla, går nedover mot havna til Columbus-monumentet, en høy søyle med en statue av Christofer Columbus på toppen. La Rambla har alltid et yrende folkeliv og masser av gateartister, kunstnere, menneskelige statuer og selgere. Det er også boder hvor det selges blomster, kjæledyr og fugler, samt et godt utvalg restauranter og butikker. Langs la Rambla er det flere kjente severdigheter, slik som drikkefontena Font de Canaletes, Palau de la Virreina, markedet la Boqueria og teateret Liceu. Sidegatene til la Rambla byr også på interessante opplevelser. På sørvestsida av La Rambla ligger bydelen El Raval, som er kjent for sin flerkulturelle atmosfære på grunn av den store andelen innvandrere som bor der.Gateartist 1.Gateartist 2.Gateartist 3.Gateartist 4.Fra markedet la Boqueria som var et imponerende skue.Fra markedet la Boqueria som var et imponerende skue.Det eneste beviset på at vi reiste sammen :-)Og her forsvinner vel 100 eller 200 Euro fra de hardt oppsparte pengene, igjen.30. september 2009
Etter innfallsmetoden, på tross av eller på grunn av Kjerstis graviditet, kjøper vi 2 flotte gullringer,
som vi setter på hverandres høyre ringfinger og lover hverandre evig troskap.På kvelden, etter mørkets frembrudd, på denne trappen foran denne kirken, satte vi ringene på fingrene.Ingen vei tilbake....I 30 graders varme går vi oss kraftig bort på vei til Parc Güell. Men i en av mange rulletrapper er vi på rett vei.
Parc Güell er en park med arkitektoniske elementer. Den ligger i den nordlige delen av byen, på en høyde i El Carmel i distriktet Gràcia. Parken ble tegnet av den katalanske modernistiske arkitekten Antoni Gaudí, og ble bygd mellom 1900 og 1914. Den står på UNESCOs verdensarvliste som en del av «Antoni Gaudís verker».Ved hovedinngangen er parkens kanskje største attraksjon, Font del Drac.Ved hovedinngangen er parkens kanskje største attraksjon, Font del Drac.Et utsiktsbilde over Barcelona fra Parc Güell.Den alltid like fotogene gutten på en sightseeingtur i Calella.Her presser Kjersti frem et naturlig smil mens hun strikker noe nøytralt til babyen som vi enda ikke visste kjønnet på.Litt såre lepper til tross, like blid som vanlig.Turist med stor T.Ingen tur til Barcelona uten å oppleve en fotballkamp på enorme Camp Nou.
Og midt i gleden av å ha sikret oss to billetter glemmer jeg et øyeblikk å holde inn den voksende magen.På plass skrått bak det ene målet fikk vi, eller rettere sagt jeg, en opplevelse for livet.Det var ikke helt fullt, men 75.000 på tribunene skapte en herlig stemning i en
ikke alt for velspilt kamp der hjemmelaget Barcelona slo Almeria 1-0.Så vill blir man i blikket når man ser mannen i sitt liv foran seg.Dette bildet er tatt i taxien på vei til flyplassen for igjen å sette kursen tilbake til hjemlandet.
Dette skjer etter 1 times søvn (60 minutter), etter en lang dag i Barcelona.
Og selv da smiler hun ;-) Men kanskje ikke så rart allikevel med tanke på det morsommet reisefølget....

Alt i alt en flott og opplevelsesrik tur.


Til toppen