Totalrenovering av hovedhuset

Hovedhuset på gården har stått tomt siden høsten 2007 da jeg flyttet inn i veslestua.

Snart 4 år etter er det tid for en totalrenovering av huset.

Vinteren 2009/2010 var det en ekstrem lang og kaldt vinter. Da frøs vannet under gulvet på kjøkkenet. Dette fant vi ikke ut før sommeren 2010 og da var stubbloftsleira i både gangen og kjøkkenet gjennomvåt. Leira ble fjernet på høsten og så stod huset og tørket gjennom hele vinteren før HS Skadeservice fikset skadene i mai.

Terra dekker skaden mot en egenandel på 15.000 kroner. Da får vi en flying start på oppussingsprosjektet.

Budsjettet er på 150.000 kroner. Vå får se hvor langt det holder.....
Vestveggen så OK ut og trengte bare maling og 2 nye vinduer.Østveggen har også tålt tidens tann godt. Nytt kjøkkenvindu skal inn.
Og fy søren så mange timer det tar å bytte farge på et hus. Spesielt utbygget over inngangspartiet.Nordveggen var full av svertesopp og 2 råtne vinduer.
Vinduet oppe på veggen ble nok byttet en del år før min tid og dette lar vi stå i inntill videre.Sydveggen har fått hardest medfart gjennom årene. Råtne vindskier, 2 pill råtne vinduer, noe "ny" kledning og et nytt lite vindu.
Her må nok det meste byttes.Her kommer ny isolasjon på plass. Sluk på plass nede til høyre for et dusjrom som huset manglet.Mot gangen før veggene til dusjrommet er satt opp.Også gangen fikk ny isolasjon.Her er de tapetserte platene revet ned og bak finner vi panel med ulike bredde fra en rosa periode for en god del 10-år siden.

Også på spisestua kom det frem farger som kanskje kan bli morderne igjen en eller annen gang i fremtiden.Kanskje et babyblått kjøkken kunne vært noe å gjenskape?Kjersti ville at vi skulle la det laftede tømmeret være synlig i sydveggen i stua. Men den var ikke så pen som hun hadde håpet.
Nummereringen til høyre på veggen bekfter at huset i sin tid ble flyttet over isen på Øyeren fra Enebakk.Demonterte takrenner må males. Og gamlefar på draget skulle gjøre en forskjell om lillegutt på planet skulle bli litt baktung.....Uke 37-2011. Far murer mens mor koser seg med Karoline.Lyst og fint blir det.Foringene rundt vinduene ble malt i høstferien 2011.
Til toppen