Ny terrasse sommeren 2012


Utgangspunktet var en svært så sliten sørvegg på det gamle hovedhuset på gården.Og med en billig stillasje fra Glenn-Øyvind var det bare å sette i gang.Her er nye vindskier og vannbrett på plass. Gammel panel er revet av og det lille som var av isolasjon fjernet.
Huset som en gang stod i Enebakk og ble demontert og flyttet over isen på Øyeren er alt annet enn rett. Det var mange tommers forskjell opp og nede, men nå er den 100% i lodd. Istedenfor vindu nede blir det satt inn dør rett ut til den nye terrassen.Så kom Kåre og gravde ut nødvendig masse for å kunne legge inn
isopor og masse som er bedre egnet enn den kjente leira i Båstad.Så ble det isolert etter alle kunstens regler.VindsperreNøyaktig 20 tonn med 8-16 mm fra Stikla som ble håndspadd opp i trillebåra og fordelt under terrassen.
Dette i tillegg til drøyt 8 tonn med subbus.Vindskiene ferdig malt og panel på halve veggen.Tid for å lage terrasse. 60 cm blå isopor på utsiden av alle de 9 punktene som skal holde terrassen oppe.
Armering ala Salvesen. De 3 puktene under drageren måtte støpes. 70x70x30 cm.Støpingen skjer på en søndag. Uten overtidsstillegg fra en særdeles flink tømrer, snekker og murer.
Jim Roger Johansen er navnet og trenger du en dyktig og arbeidssom håndverker så treffes han på telefon 95 79 50 17.Klart for bjelkelag.

Ramma på plass. Rettet opp med laser.Disse 2 mutterene holder hele terrassen oppe.3 stk 3"x8", limt og spikret ligger som nederste bjelkelag, med 8" bjelkelag over på hver 60 cm.Dekket er ferdig, søylene er satt opp og det er tid for å løfte opp drageren.Her er taksperrene på plass.Rupanel som undertak, som er pent fra undersiden.Stenderveggene er oppe med plass til 3 vinduer på hver side.


Satt opp faspanel innvendig på det som sikkert var en regnværsdag.Taket ferdig lektet.Etter vindskier, forkantbord og takrenne er det tid for legging av tak. Zanda Protector rød.Tenkt når alle takene på tunet ser slik ut :)
Innvendig blir det malt med antikk grå.Vinduene er på plass og veggene er malt. Bare litt hvitmaling og utforing rundt vinduene igjen.

Nesten ferdig. Midlertidig trapp før det skal lages trapp rundt hele terrassen.
Pris: En halv Skoda Superb.....Skyvedører i glass montert sent på høsten i 2014.Til toppen