Personalseminar 2012

The Westerwood Hotel, Skottland

Askim vgs - et kraftsenter for kunnskap og læringsglede

Verdifull fellestid om en verdibasert skolepraksis

Skottland er en selvstyrende nasjon i det nordvestlige Europa og en av de fire nasjonene som utgjør Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland. Skottland er den nest største delen (med 32 % av flaten og 8 % av befolkningen) etter England, fulgt av Wales og Nord-Irland. Det geografiske området består av den nordlige tredjedelen av øya Storbritannia samt øygruppene Shetland, Orknøyene og Hebridene. Skottland grenser i sør mot England, i nordøst mot Nordsjøen og norsk sjøsektor, mot Atlanterhavet i nord og vest, Irskesjøen i sørvest. Foruten fastlandet består Skottland av over 790 øyer. Hovedstaden Edinburgh er et av Europas største finansielle sentre, men den største byen er Glasgow. Andre store byer er Aberdeen og Dundee.


Avreise 21. mars 2012 fra Gardermoen i eget chartret fly fra SAS.


Offisiell åpning av seminaret


Dag 2 starter med felles oppvarmingDeretter Highland games i et deilig vårvær


Seriøst gruppearbeid


Dag 2 avsluttes med kveldsutflukt til Stirling Castle

Stirling Castle er en historisk festning i Stirling, Skottland. Festningen er lokalisert på toppen av et berg som tidligere var en vulkan og omgitt på tre sider av bratte bergklipper. Festningen er et nasjonalt monument, og bestyrt av foreningen Historiske Skottland. Festningen er hovedkvarteret til Argyll og Sutherland highlander-regimentet, selv om regimentet ikke lenger er stasjonert i der, men det er regimentets museum. De fleste av hovedbygningene dateres tilbake til 1400-tallet og 1500-tallet. Noen få strukturer fra 1300-tallet finnes fortsatt mens de ytre forsvarsveggene ble bygget på begynnelsen av 1700-tallet.


Deler av dag 3 ble tilbragt på Loch Lomond

Loch Lomond er en innsjø i Skottland. Den har et overflateareal på omkring 71 millioner m² og et volum på 2,6 km³ dette gjør den til Storbritannias største innsjø.


 


Noen av oss tok snarturen til Glasgow


Så var det tid for skotsk festmiddag

Haggis er en skotsk pølse som er laget av innmat av får blandet med løk, havregryn og krydder og kokt i en dyremage. Den kommer i pølseform, det vil si maten er stappet inn i et pølseskinn, men ved servering skjæres skinnet opp og retten fortæres som en kjøttmos. Haggis serveres vanligvis med «neeps and tatties» (kålrotstappe og potetmos).


Dag 4 før hjemreisen ble tilbragt i Edindburg for sightseeing og shopping


Takk for fine dager sammen med et fantastisk kollegium


Til toppen