Ny Biovac med mere, høsten 2013


Et av disse minirenseanleggene skal fra august av ta seg av all vår kloakk og alt vårt avløpsvann.
Vi landet på originalen fra Biovac. Produktark anlegget ligger finner du her.Rør, muffer, vannleding og jordkabel. Kjøpt på Østfold Betongprodukter i Mysen. Topp service og gode priser!
Pris: 12.000 kroner + 25 jordkabel til 500 kroner.


Lørdag 31. august: Levering av 50 tonn med 12-16mm og 17 tonn med 0,16 subbus. Pris. 9500,- inkl. levering.


Torsdag 5. september: Vår gode nabo Kåre kommer med traktor og graver og 40 års erfaring.Karoline ser langt etter spaden sin mens pappa febrilsk leter etter kloakk- og vannledningen.Biovac-en er trygt plassert 2,5 meter ned i bakken. Til høyre: Drensledning fra Biovac-en.
I midten: Avløpet fra Biovac-en. Til venstre: 6" rør som skal samle opp alt overvannet.Etter å ha fått Biovac-en i vater fylles den med vann før det kunne fylles opp rundt den.Fredag morgen og klokke er så vidt passert 06.00 og sola er på vei opp. Et perfekt dag for graving.Vi startet nederst og jobbet oss oppover mot husene.Vi tok med oss ny nedløpet av fra låvetaket i samme slengen.
Og gikk inn i den samme grøfta med jordkabelen for å få strøm til Biovac-en.Så gikk vi inn til veslestua for å ta med kloakk og nedløp.Og tror du ikke vi fant den gamle jernrøret.Som ble kappet med dette kjekke verktøyet.Dette skulle holde de neste generasjonene.På vei oppover mot husene.

Her tar vi med oss ny vannledning til hovedhuset.Og når vi tar med oss vannledning må det også isoleres.Fredag ettermiddag og vi er oppe med hovedhuset for å ta med kloakk og overvann.
På plena er det merket hvor det skal graves til det kommende mellombygget.En av kummene ofres og den andre sender vi alt overvannet i.Kloakkrøret er funnet. Vannledningen har enda ikke dukket opp.Så langt kom vi på lørdag.


Og tror du ikke vi omsider fant vannledningen også.
Her skal det støpes grunnmur som skal holde oppe det kommende mellombygget mellom husene.Så dras det av 15 cm av topplaget mellom huset før det fylles på med subbus og evt. singel.
Dette blir veldig bra!Allltid godt med litt hjelp :-)
Til toppen