Gamle glimt

Her er noen svart/hvitt-bilder fra riktig gamle dager her på denne gården.

Tusen takk til Marry og Arne for tilgang til bildene.Bilde fra hovedhuset, tatt i 1943.Hovedhuset med gammel takstein, som senere ble erstattet med eternitt.
Eternitt som jeg snart skal grave ned i et stort hull en mørk kveld og erstatte med rød taksten.Veslestua før ombygging. Med innebygd garasje på høyre side. I dette huset bor vi nå.Katta foran det gamle grisehuset.Marry er sjåfør for Ragna. T-Forden ble i sin tid dessverre solgt til Sverige for 5000 kroner.Petter og Johannes foran låven som nok ikke var like nymalt da som det den er nå.Ragna for hovedhuset. Og her er et bevis på at det var snøfattige vintre i gamle dager også.Et tjuetall høner vandrer fritt på tunet foran stabburet. Akkurat på samme måte spankulerer hønene på tunet i 2009.T-Forden foran fjøset uten takstein, så jeg antar bildet er fra 1946.Tunet, med det som sikkert ville vært en grønn plen hvis bildet hadde vært i farger.4 jenter i ulastelig skiantrekk foran låven på Østby.
De fire er Marry, Kari Dramstad og Martha og Ragnhild Veiby fra Gammelgård.Her tar Agnar fra nabogården seg en pust i bakken på trappa inn til Veslestua.Ved litt zooming dukker Agnar opp i det som må være splitter nye gummistøvler.2 ukjente karer foran den gamle brønnen på sørsiden av hovedhuset.Bilde tatt under bygging av fjøset i 1946. Arbeidskarene heter Harald Østby, Kristian Evensen og Torleif Brestrup.Harald Østby på østsiden av låven under bygging av nytt fjøs.Johan pløyer i dele til nabogården Mellom-Østby bak gårdshestene Blakken og Svarten.


Til toppen